Cercetatorii Institutului National al Consumului din Paris au descoperit, in urma testelor, ca Pepsi si Cola Cola contin alcool.

Astfel, un litru de Pepsi sau de Coca Cola contine 10 miligrame de alcool, respectiv 0,001%, conform stirileprotv.ro.

Directorul stiintific al Coca Cola Franta, Michel Pepin, a afirmat ca este posibil ca urmele de alcool sa provina in urma procesului de producere a bauturii, care respecta o reteta secreta. De asemenea, purtatorul de cuvant al Pepsi a precizat ca unele bauturi pot contine alcool, cu toate ca in reteta pentru Pepsi Cola nu este inclus si alcoolul.

Dar totusi cum apare alcoolul in aceste bauturi? Oficialii au explicat ca fructele naturale folosite in prepararea bauturilor pot fermenta si produce alcool in cantitati mici.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi a declarat ca aceasta cantitate de alcool nu este periculoasa, iar explicatia data de catre producatori este plauzibila. “10 miligrame de alcool etilic, fiind singurul alcool alimentar, de origine agricola pentru ca provine din fructe, nu este periculos nici macar pentru copii”, a spus Mencinicopschi, potrivit rtv.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.