Proprietatile curative ale mezelurilor vor fi date de o substanta numita licopen, cunoscuta pentru efectele ei puternic antioxidante. De altfel, licopenul se gaseste din besug si in rosii, relateaza evz.ro.
„In timpul producerii pastei de tomate, pielita rosiilor nu trebuie aruncata, deoarece contine mult licopen din care poate fi extras un colorant natural”, afirma profesorul de la Universitatea Pantaley Deneuve.
Acesta sustine ca producatorii de mezeluri ar putea renunta astfel la colorantii artificiali.
Conform constatarilor cercetatorilor bulgari, licopenul reduce incidenta mai multor tipuri de cancer si incetineste procesul de imbatranire. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Plovdiv sunt increzatori ca, intr-un viitor apropiat, tara lor va produce primele mezeluri absolut sanatoase pentru organismul uman.
Citeste si: Gazele emise de motoarele diesel provoaca cancer
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Sursa: retail.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Transformă-ți grădina într-un paradis: 10 obiecte de decor potrivite pentru...
Sursa: garbo.ro
-
Premieră pentru Revolut: Lansează refinanțarea creditelor
Sursa: futurebanking.ro
-
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în bărbații cu...
Sursa: kudika.ro
-
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei: Nu îmi pun...
Sursa: wall-street.ro