Proprietatile curative ale mezelurilor vor fi date de o substanta numita licopen, cunoscuta pentru efectele ei puternic antioxidante. De altfel, licopenul se gaseste din besug si in rosii, relateaza evz.ro.
„In timpul producerii pastei de tomate, pielita rosiilor nu trebuie aruncata, deoarece contine mult licopen din care poate fi extras un colorant natural”, afirma profesorul de la Universitatea Pantaley Deneuve.
Acesta sustine ca producatorii de mezeluri ar putea renunta astfel la colorantii artificiali.
Conform constatarilor cercetatorilor bulgari, licopenul reduce incidenta mai multor tipuri de cancer si incetineste procesul de imbatranire. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Plovdiv sunt increzatori ca, intr-un viitor apropiat, tara lor va produce primele mezeluri absolut sanatoase pentru organismul uman.
Citeste si: Gazele emise de motoarele diesel provoaca cancer
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Femeia care rescrie felul în care copiii învață să vorbească
Sursa: start-up.ro
-
5 jocuri de jucat cu copiii în zilele ploioase
Sursa: garbo.ro
-
Oana Radu a pierdut în instanță în fața fostului soț, Cătălin Dobrescu!...
Sursa: kudika.ro
-
Patronatele Bancare și federațiile sindicale au semnat noul Contract Colectiv...
Sursa: futurebanking.ro
-
Răzvan Ghenu, Arggo: Ne confruntăm cu din ce în ce mai multe atacuri cibernetice
Sursa: retail.ro
-
Soarele răsare din Vestul României: Județul Arad pregătește un nou parc...
Sursa: wall-street.ro