Testele au aratat ca picturile de pe peretii unei pesteri din Spania, care ilustreaza mai multe puncte rosii si amprente ale mainii, sunt atat de vechi incat nu puteau sa fie realizate de omul modern.

Simbolurile, vechi de aproape 40.000 de ani, au fost descoperite in peste 11 orase din Spania, printre care Altamira, El Castillo sau Tito Bustillo, relateaza stirileprotv.ro.

"Am descoperit ca pentru a realiza respectivele desene, acei oameni isi puneau mainile pe peretii pesterilor si suflau intr-o vopsea. Tehnica este veche de peste 40.800 de ani, ceea ce face ca acele picturi sa reprezinte cea mai veche arta rupestra descoperita in lume", a declarat Dr. Alistair Pike, profesor la Universitatea din Bristol, Marea Britanie.

Data celei mai vechi picturi coincide cu cea in care oamenii moderni, numiti si "Homo sapiens", au imigrat in Europa. Cu peste 41.000 de ani in urma, "verii" lor evolutionari, oamenii de Neanderthal, erau cei care dominau continentul.

Daca Neanderthalienii sunt cei care au creat aceste picturi, inseamna ca cercetatorii le-au subestimat pana acum inteligenta si creativitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.