Cercetatorii cred ca ADN-ul este o constanta universala si de aceea extraterestrii ar putea intr-adevar sa semene cu noi.

Cine a vazut deja filmul Prometheus va recunoaste teoria dezvoltata de Ralph Pudritz de la universitatea McMaster din Hamilton, Ontario. Pudritz a cercetat intensiv chimia amino-acizilor. Exista 20 de astfel de chimicale, care compun ADN-ul care in urma evolutiei a dus la aparitia speciei umane.

Cercetatorii au reusit sa sintetizeze jumatate din amino-acizii care exista de milioane de ani si au descoperit aceste substante pe meteoriti, scrie dailymail.co.uk.

"Acest lucru implica o structura universala a codurilor genetice. Daca poti sa arati ca exista anumite frecvente care apar in mod natural, atunci universalitatea are sens", a explicat Purditz.

Daca teoria se confirma, atunci este mai probabil ca oamenii sa dea nas in nas cu klingonieni si romulani cand vor explora spatiul cosmic, decat sa fie papati de creaturi asemanatoare cu cele din filmul "Alien".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.