Cercetatorii de la Bristol University au organizat mai multe experiemente care demonstreaza ca plantele comunica prin sunete.

Microfoane puternice amplasate in apropierea unor plante de porumb au inregistrat sunete emise de radicinile plantelor. Plantele au fost suspendate in apa si cercetatorii au descoperit ca daca se emite aelasi sunet din boxe, vegetatia va creste in directia sunetelor.

Un alt studiu facut la Universitatea Exeter a demonstrat ca salatele emit un gaz volatil pe post de avertisment impotriva omizilor. Dar cercetatorii de la Bristol spun ca au demonstrat pentru prima oara ca plantele comunica prin sunete, care nu pot fi auzite de urechea umana, scrie dailymail.co.uk.

Dr. Monica Gagliano de la Universitatea din Austalia de Vest a declarat, in prima acestor experimente, ca oamenii ar trebui sa-si schimbe parere fata de plante.

"Nu sunt doarobiecte, ci fiinte vii in adevaratul sens al cuvantului", spune Gagliano.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.