O companie olandeza intentioneaza sa creeze pana in anul 2023 prima colonie umana pe planeta Marte, care va participa la un reality show realizat dupa modelul emisiunii de televiziune “Big Brother”.

Proiectul "Mars One", care se afla in dezvoltare din 2011, este coordonat de Bas Lansdorp, un cercetator olandez.

Organizatorii proiectului vor sa inceapa pregatirea astronautilor in 2013, iar misiunea va debuta cu lansarea unui satelit de comunicatii spre Marte pana in anul 2016, potrivit mediafax.ro.

Dupa alte cateva etape tehnice intermediare, primii oameni vor cobori in 2023 pe Marte, unde vor infiinta baze permanente. O companie spatiala independenta va duce pe Marte primul echipaj uman - alcatuit din patru astronauti - in aprilie 2023, iar echipajul nu se va mai intoarce pe Terra.

Noi echipaje de patru astronauti vor sosi pe Marte la fiecare doi ani, pe masura ce exploratorii spatiali vor construi pe planeta rosie colonii umane. Pana in anul 2033, organizatorii proiectului spera sa trimita pe Marte aproximativ 20 de oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.