Pe 13 iunie, NASA va lansa telescopul spatial NuSTAR, un dispozitiv cu raze X care va avea o rezolutie fara precedent.

Cu ajutorul lui, oamenii de stiinta se asteapta sa inteleaga cum a evoluat Universul dupa Big Bang de-a lungul timpului.

"Vom vizualiza corpurile ceresti cele mai calde, cele mai dense si cele incarcate cu cea mai mare cantitate de energie intr-o maniera fundamental noua", a explicat Fiona Harrison de la Institutul de Tehnologie din California, coordonatoarea proiectului NuSTAR.

NuSTAR va fi primul telescop spatial capabil sa creeze imagini cosmice cu ajutorul razelor X de inalta energie, aceleasi raze folosite in medicina pentru a vizualiza scheletul sau pentru scanarea bagajelor pe aeroporturi, scrie mediafax.

Imaginile produse de telescop vor avea o rezolutie de 10 ori mai mare fata de rezolutia imaginilor obtinute de telescoapele actuale. El va fi plasat pe orbita cu o racheta Pegasus, lansata in plin zbr de un avion Locheed L-101, care va decola de la centrul de teste Reagan de pe atolul Kwajalein din Insulele Marshall din Oceanul Pacific.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.