Boala, care nu exista inainte decat in America Latina, s-a raspandit in SUA din pricina turismului si imigratiei.

Boala Chagas, denumita si “noua SIDA a americanilor” este produsa de insectele care se hranesc cu sange si poate duce la explozia inimii.

Se spune despre boala ca este asemanatoare cu SIDA pentru ca este greu de descoperit iar pana cand simpotmele isi fac aparitia pot trece ani de zile.

Aproximativ 10 milioane de oameni din intreaga lume sufera de aceasta boala, cele mai multe cazuri inregistrandu-se in Bolivia, Mexic, Columbia si America Centrala, conform New York Times. In jur de 30.000 de persoane din Statele Unite sufera de aceats boala.

Chagas este transmisa de insectele din specia Triatome, care introduc un parazit numit Trypanosoma cruzi in sangele persoanei muscate. Ea se raspandeste foarte usor prin transfuziile de sange sau, mai rar intalnit, de la mama la copil, scrie mediafax.

Boala are o faza acuta si una severa iar ca si simptome ale bolii, constipatia, durerile abdominale si problemele digestive sunt cel mai des intalnite in cea de-a doua faza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.