Blugii stramti sunt pe atat de periculosi pe cat sunt de frumosi. Medicii atrag atentia asupra faptului ca acest tip de pantaloni pot provoca leziuni la nivelul nervilor.

Un medic american a declarat ca a vazut mai multi pacienti care sufereau de meralgia parestezica, ca urmare a alegerilor lor vestimentare la moda. Aceasta tulburare provoaca furnicaturi, amorteala si dureri in picioare.

Meralgia parestezica sau sindromul Bernhardt-Roth reprezinta o mononeuropatie dureroasa a nervului cutanat femural lateral. Se manifesta prin durere si senzatie de iritare resimtita pe fata anteriolaterala a coapsei. Este datorata compresiei locale a nervului la trecerea langa ligamentul inghinal lateral.

"Este o afectiune care apare atunci cand unul dintre nervii care se exercita in partea exterioara a coapsei devine comprimat", a declarat dr. Karen Boyle.

Purtarea tocurilor inalte cu blugi stramti, pentru a da impresia de picioare mai lungi, agraveaza simptomele, deoarece astfel se ajunge la inclinarea pelvisului care creste presiunea, potrivit rtv.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.