Primul loc in concursul „Best Illusion of the Year”, ajuns la a opta editie in 2012, a fost obtinut de o iluzie realizata de un profesor de psihologie din Marea Britanie.

Profesorul Roger Newport si colegii sai au creat un dispozitiv numit MIRAGE in care voluntarii isi pun mainile si trebuie sa evite mai multe blocuri de culoare albastra.

Miscandu-si mainile in dispozitiv, ei ajung sa-si "piarda" o mana, in sensul ca mintea lor este trucata si "uita" unde a pus mana.

Pe locul doi s-a clasat o iluzie mult mai reusita din punctul nostru de vedere. Este realizata Jason Tangen, Sean Murphy si Matthew Thompson de la Universitatea Queensland din Australia si se numeste "When Pretty Girls Turn Ugly".

Ultimul loc al podiumului a fost ocupat de iluzia „Color Wagon Wheel”, realizata de Arthur Shapiro, William Kistler si Alex Rose-Henig de la American University din SUA. Aceasta este o aplicatie de web, nu un videoclip, si poate fi accesata de aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.