S-a inventat medicamentul care poate preveni ameteala specifica starii de ebrietate.

Cercetatorii considera ca medicamentul iomazenil, luat inainte de a consuma alcool, are capacitatea sa opreasca efectele alcoolului asupra creierelui, anunta dailymail.co.uk.

Echipa care lucreaza la proiect la Universitatea Yale au gasit testul perfect pentru creatia lor. Voluntarii care participa la teste consuma alcool, primesc pastila si apoi se urca intr-un simulator de masina.

Rezultatele unui studiu pilot au relevat ca voluntarii care au luat iomazenil inainte de a bea alcool franeaza mai repede si e mult mai putin probabil pentru ei sa se abata de la drum.

Dar cercetatorii de la Universitatea Yale nu vor doar sa creeze un medicament care sa elimine un efect secundar neplacut si astfel sa ajute industria alcoolului.

Ei spera ca prin oprirea alcoolului sa ajunga la anumite celule ale creierului, vor face din iomazenil un medicament pentru alcoolici, care va reduce din placerea bauturii si implicit dependenta fizica si psihica de alcool.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.