Un studiu realizat de catre un doctor in psihologie la Universitatea din Bergen a indicat faptul ca dependenta de Facebook apare mai frecvent la persoanele tinere decat cele mai in varsta.

De asemenea, studiu a reliefat ca persoanele anxioase si nesigure din punct de vedere social folosesc Facebook mai des decat persoanele sociabile, iar cei organizati si ambitiosi au un risc mult mai scazut de a deveni depedenti de aceasta retea de socializare, potrivit sciencedaily.com.

Doctorul in psihologie Cecilie Schou Andreassen a reusit sa realizeze un mic test prin intermediul caruia oricine isi poate testa dependenta de Facebook.

Scala Bergen a Dependentei de Facebook este bazata pe sase afirmatii simple, unde raspunsurile sunt: (1) Foarte rar; (2) Rar; (3) Uneori; (4) Des si (5) Foarte des.

- Iti petreci mult timp gandindu-te la Facebook sau cum sa-l folosesti;
- Simti nevoia de a folosi Facebook din ce in ce mai mult;
- Folosesti Facebook pentru a uita de problemele personale;
- Ai incercat sa reduci folosirea Facebook-ului, insa fara succes;
- Devii agitat sau nervos daca ti se interzice sa folosesti Facebook;
- Folosesti Facebook atat de des incat are un impact negativ asupra locului sau munca/studiilor.

Studiul indica faptul ca daca raspunzi cu “Des” pentru cel putin patru dintre cele sase afirmatii ai putea sa fii dependent de Facebook.

Citeste si Ce "viciu" este mai pacatos decat fumatul?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.