Partenerii de cuplu se cearta cel mai des din cauza banilor, afirma autorii unui sondaj realizat in Statele Unite ale Americii.

Potrivit unui sondaj recent realizat de American Institute of CPAs, banii reprezinta motivul pentru care partenerii de cuplu se cearta cel mai des.

Dintr-un esantion de 1.000 de americani adulti, care au participat la acest sondaj national realizat prin telefon, 27% dintre respondenti au spus ca banii reprezinta principala cauza de declansare a certurilor in cuplu - nu copiii, treburile casnice, activitatile profesionale sau prietenii.

Acelasi sondaj a evidentiat faptul ca partenerii de cuplu se cearta, in medie, de trei ori pe luna din cauza banilor, informeaza huffingtonpost.com.

Cercetatorii americani considera ca aceste dispute verbale izbucnesc pentru ca cei doi parteneri de cuplu nu discuta suficient de des despre chestiunile financiare. Aproape 55% dintre participantii la acest sondaj - persoane casatorite sau care traiesc intr-o uniune libera - au spus ca nu discuta cu regularitate cu partenerii lor despre problemele financiare, potrivit MEDIAFAX.

Sondajul a scos in evidenta cinci motive principale care stau la baza declansarii certurilor in cuplu: cheltuielile neasteptate, economii insuficiente, comportament financiar mincinos, modificari in statutul financiar al familiei, iar disputele de ordin financiar cresc o data cu inaintarea in varsta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.