Paul Ehrlich, un renumit analist al fenomenelor care tin de evolutia populatiei, este de parere ca numarul persoanelor ar trebui redus drastic, iar resursele de hrana redistribuite de la bogati la saraci pentru a se evita un dezastru nuclear sau raspandirea unor epidemii fatale.

Populatia optima a Pamantului, cea pentru care poate fi asigurat un trai decent, este de circa 1,5-2 miliarde de persoane. In prezent, populatii planetei noastre este de sapte miliarde de persoane, iar cifra va ajunge la noua miliarde pana in 2050, a explicat Ehrlich, potrivit gandul.info.

Deadline 2030: Omenirea va ramane fara resurse

“Politicienii pot controla dezastrul financiar in care ne aflam, insa nu au niciun control asupra modului in care evolueaza planeta care ne asigura hrana si bunastrare si care se deterioreaza. Ne va lua mult timp sa inversam acest proces”, a declarat analistul.

Citeste si Care este singura solutie pentru supravietuirea omenirii?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.