Una dintre constructiile care se vede de pe Luna ar putea disparea in urmatorii ani din cauza, aceasta fiind intr-o stare avansata de deteriorare din cauza fenomenelor naturii si a oamenilor.

Marele Zid Chinezesc, constructie care se intinde pe 6.352 km, este grav afectat de furtuni de nisip, dar si de interventiile umane nefaste, mongolii distrugand o zona de aproximativ 100 de metri in cautarile lor dupa aur, scrie evz.ro.

Printre inamicii Zidului se mai numara si cei care il vandalizeaza sub diverse forme, cum este vanzarea de portiuni mici din zid sub forma de suvenir. In alta ordine de idei, sectiuni importante din aceasta minune a lumii care figureaza in patrimoniul UNESCO, din 1987, sunt neintretinute, sau vopsite cu graffiti.

Alta cauza este mineritul ilegal. Multi chinezi sfarama structura, care dainuie de mii de ani, in cautarea unor minerale pretioase, informeaza apropo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.