Un trib din uitata jungla amazoniana a devenit una dintre cele mai amenintate comunitati din lume, din cauza defrisarilor masive.

Cei care taie copacii nu se sfiesc sa-i omoarea pe indigenii care indraznesc sa le stea in cale, povestesc cei de la theguardian.co.uk. Tribul numara acum 355 de membrii, numar ingrijorator de mic pentru o perpetuare normala a genei.

Bastinasii amazonieni care s-au opus defrisarilor au fost impuscati pe capete.

"Taie tot in cale si pana la urma vor distruge tot, ne omora pe capete. Isi impart terenurile, le exploateaza, dar apoi se intorc la oras, dar noi aici locuim. Vor omori tot, vom muri de foame, si noi si copiii nostri, toti”, a spus Pire'i Ma'a, membru al tribului.

Un alt indigen a povestit ca fermierii instalati in zona i-au omorat mama, fratii, surorile si sotia. Singurul lucru care i-a ramas este fiica sa, pe care spera sa o vada, pe viitor, departe de toate aceste suferinte si pericole. “Sper sa nu pateasca tot ce am patit eu. Sper sa-i fie mai bine”, a spus acesta, conform gandul.info.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.