Cele mai multe fetite au crescut jucandu-se cu papusile Barbie, sau cu "prietenele" ei, alte minimanechine de plastic care intruchipau frumusetea perfecta. In Rusia, o tanara de 21 de ani a devenit Barbie.


Valeria Lukyanova (21 de ani) este tanara care a socat presa britanica dupa ce a publicat pe contul sau de Facebook si pe Youtube imagini cu chipul sau, ce seamana izbitor cu papusile cu care ne jucam in copilarie.

Tanara recunoaste intr-un material realizat de dailymail.co.uk ca facut mai multe operatii estetice pentru a semana la perfectie cu papusa Barbie.

Internautii au criticat-o insa pe Valeria, spunand ca „nu e urata, ci ridicola” sau ca perfectiunea ei o face plictisitoare.

  • Tu ce parere ai?

Sociologul american Theodore Wellington, profesor la University of Columbia, a declarat ca trendul “femeilor-papusa” este un semn ca reprezentantele sexului frumos sunt supuse la din ce in ce mai multe presiuni venite din lumea modei.

“Industria frumusetii creeaza victime. Aceste femei vor sa arate ca niste papusi din plastic – sa fie false, perfecte si statice. Ele cred ca daca arata ca niste papusi nu vor mai imbatrani si vor fi mereu frumoase. Este un fenomen bolnavicios care le rapeste tinerelor femei sansa de a se bucura de feminitatea lor“, a declarat Wellington, conform modista.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.