Daca in Venezuela oamenii nu merg la biblioteca, atunci biblioteca vine la ei. Se intampla ca biblioteca respectiva sa aiba patru picioare si o reputatie pentru incapatanare.

Universitatea Momboy din Venezuela a gasit o metoda ingenioasa de a transporta carti in comunitatile izolate si de a promova lectura. Proiectul transforma magari in biblioteci ambulante care strabat muntii Venezuelei.

Cand magarii ajung intr-un sat, copiii se entuziasmeaza si "ataca" animalele, nerabdatori sa prinda cele mai interesante titluri.

"Vrem sa raspandim bucuria lecturii. Dar este vorba despre mai mult de atat. Ii ajutam pe oameni sa obtina o educatie despre lucruri importante cum ar fi mediul. Toti copii au inceput sa planteze copaci", a explicat unul dintre voluntarii proiectului.

Studentii planuiesc sa instaleze modemuri langa copacii bananieri pentru ca satenii sa aiba acces si la Internet, relateaza BBC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.