Tara care va interzice Internetul promite ca va construi pana la finalul luni august o retea nationala de tip Intranet, pentru a avea un "Internet mai curat".

Ministrul iranian al Informatiilor si Tehnologiei Comunicatiilor, Reza Taghipour, a declarat ca statul IRAN va inlocui Internetul actual si serviciile sale cu unul national si blocarea efectiva a serviciilor de genul Google, Gmail, Google+, Yahoo si Hotmail in urmatoarele cinci luni, informeaza jurnalul.

Prima faza a proiectului va fi implementata inca din luna mai, prin blocarea serviciilor Google, Hotmail si Yahoo si inlocuirea lor cu serviciile Intranet guvernamentale precum Iran Mail si Iran Search Engine. In aceasta perioada, insa, Intranetul iranian si Internetul clasic vor functiona in paralel, pana in august, cand este programata definitivarea proiectului, informeaza realitatea.

Autoritatile au pornit deja procedurile de inregistrare a internatilor, care vor primi un ID pentru mailul iranian, asociat cu o persoana, cetatenii putand fi astfel controlati cu o mai mare usurinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.