Iti place sa calatoresti si ai vrea sa descoperi toate locurile Pamantului? Iata 10 spatii in care iti este INTERZIS sa calci.

10. Royal Air Force (RAF) Menwith Hill, Marea Britanie

Clasamentul celor mai secrete locuri de pe pamant incepe cu locul 10, ocupat de Royal Air Force (RAF) Menwith Hill situat in Marea Britanie. Aceasta baza militara a Marii Britanii este cea mai mare platforma de monitorizare electronica din lume. Daca undeva in lume, o racheta este lansata, aceasta este detectata prima data aici.

9. Club 33, Disneyland, California, SUA

In inima parcului de distractii din New Orleans, SUA, exista un club exclusivist unde au acces doar "Very Important People". Lista de asteptare pentru rezervarea unui loc este completata pentru urmatorii 10 ani.

8. Dumbrava Bohemian, California, SUA

Din afara, locul arata perfect pentru un spatiu de campare, insa, pentru a intra in inima crangului este nevoie sa fii unul dintre cei mai puternici oameni din lume.

7. Arhivele secrete ale Vaticanului

Documentele secrete ce s-ar afla sub orasul - stat Vatican apartin Papei, astfel incat orice incercare de a patrunde in incinta spatiilor interzise este sortita esecului. Secretele vor ramane secret.

6. Pestera Lascaux, Franta

Acoperita in intregime de insemne ce dateaza inca din era Paleoliticului, pestera poate fi vizitata sau cercetata doar de cativa oameni de stiinta ce au acces in acest "taram interzis".

5. Pine Gap, Australia

Pine Gap este singurul loc din Australia construit pentru a fi "interzis". Survolarea sau vizitarea acestui spatiu este strict oprita, avioanele putand zbura la o altitudine de peste 18.000 feet, adica peste 5.400 metri.

4. Metroul 2 din Moscova

Un sistem secret de linii de metrou (2) care merg paralel cu sistemul public de metrou din Moscova este construit inca de pe vremea lui Stalin, si deserveste serviciile secrete ale Rusiei. Lungimea retelei Metro-2 se zvoneste ca ar depasi chiar si pe cea a retelei “civile” (publice). De asemenea, se mai crede ca aceasta ar conecta Kremlinul cu sediul FSB, aeroportul guvernulului de la Vnukovo-2, si un oras subteran din Ramenki. Este inutil de adaugat faptul ca, pentru ca nimeni nu confirma existenta acestuia, este destul de greu de vizitat.

3. Room 39, Pyongyang, Coreea de Nord

Citeste si:
Top 10 flori exotice și neobișnuite potrivite pentru un cadou special
Top 10 flori exotice și...

Numele nu spune nimic, insa cladirea Room 39 adaposteste un spatiu al Guvernului pentru controlul si stoparea contrabandei si vanzarilor de droguri.

2. Mezghorye, Rusia

Zvonurile spun ca acesta este locul in care rusii isi pastreaza arsenalul nuclear, insa, fiind forte secret, si aceste zvonuri pot sa fie eronate. Doua batalioane ale armatei sunt prezente permanent in acel spatiu pentru a asigura buna desfasurare, si mai ales, pentru a pastra departe ochii curiosilor.

1. Aria 51, Nevada, SUA

Povesti au fost scrise despre acest loc, insa nimeni nu poate spune cu certitudine ce se intampla in spatele gardurilor de protectie ale acestei zone. Cercetari ale armelor nucleare, experimente pe extraterestrii, toate acestea sunt zvonuri ce n-au putut fi niciodata confirmate.

De aceea, Zona 51 din Statele Unite ocupa locul 1 in clasamentul locurilor din lume unde nu iti este permis sa calci.

Citeste si:
Oana Roman, reacție dură după ce nu a fost invitată la un eveniment...
Oana Roman, reacție dură după...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.