Pilotul unui avion de transport australian s-a confruntat cu cea mai mare panica din viata sa in momentul in care a vazut un sarpe aparandu-i pe tabloul de bord in timp ce era in plin zbor.

Acesta a a reusit sa aterizeze dupa ce a lansat un apel de ajutor, a anuntat joi compania aeriana, citata de AFP.

Braden Blennerhassett efectua o cursa, marti, pentru Air Frontier intre Darwin si oraselul izolat Peppimenarti, in Teritorriul de Nord, cand a vazut reptila.

"Tensiunea si pulsul mi s-au accelerat un pic. A fost o experienta interesanta", a comentat sobru pilotul pentru televiziunea australiana. "In timp ce avionul ateriza, am simtit sarpele pe picior. Mi-a fost teama", a povestit el, conform MEDIAFAX.

In Australia traiesc unii dintre cei mai veninosi serpi din lume, iar directorul companiei Air Frontier, Geoffrey Hunt, l-a felicitat pe pilot pentru ca si-a pastrat sangele rece.

"A spus: este un sarpe la bord", le-a declarat directorul jurnalistilor, adaugand ca pilotul a avut dificultati in comunicarea cu turnul de control din Darwin, unde a aterizat.

"Sarpele avea capul chiar langa butonul pe care trebuia sa apese pentru a vorbi"
cu controlorii de trafic aerian, a precizat el.

Un expert in serpi astepta avionul pe aeroport, "dar nu a putut gasi reptila", a declarat Geoffrey Hunt.

Compania va folosi un soarece viu ca momeala, iar avionul nu va mai decola pana cand nu va fi gasit sarpele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.