Imagineaza-ti o liniste perfecta, in care singurele zgomote sunt provocate de bataile inimii tale, ticaitul ceasului de la mana sau respiratia ta. Cat ai rezista?

O camera antifonata perfect din cadrul laboratorului Orfiled din Minneapolis sperie intreaga lume. Recordul absolut pentru timpul petrecut aici de o persoana: 45 de minute.

Aceasta camera este calificata oficial drept locul cel mai linistit din lume. Este amenajata in asa fel incat absoarbe 99,99% din zgomote.

Directorul laboratorului, Steven Orfiled, spune ca lanseaza aceasta provocare mai multor persoane: sa reziste cat mai mult timp singuri in camera, in intuneric absolut. Cel mai mult a stat un reporter: 45 de minute. Dupa aceasta limita, oricine incepe sa aiba halucinatii.

"Cu cat este mai liniste, urechile se vor adapta. Aici iti auzi inima batand, plamanii respirand, stomacul…Nu rezisti decat daca stai asezat pe un scaun, pentru ca nu te poti deplasa, nu ai cum sa te orientezi in spatiu”, explica Steven, citat de DailyMail.co.uk.

In afara acestor " experimente", camera este folosita pentru a testa diferite produse, pentru a se vedea cat sunt de zgomotoase, dar si pentru a determina calitatea sunetului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.