Americanii pariaza ca preparatele fast-food, de tipul Big Mac, sunt mai sanatoase ca friptura clasica, pastele bolognese sau shaorma. Cel putin asa spun studiile efectuate de ei.

Oamenii de stiinta de la Scoala Medicala Harvard au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au masurat cantitatea de carne rosie care se gaseste in astfel de preparate.

Acest tip de carne, condamnata in repetate randuri pentru ca ar duce la aparitia bolilor de inima si a cancerului, nu este periculoasa pentru sanatate atat timp cat este mancata cu moderatie, informeaza The Independent.


Potrivit specialistilor de la The Scientific Advisory Committee of Nutrition, o persoana sanatoasa ar trebuie sa manance 70 de grame de carne rosie pe zi si cel mult 500 de grame pe saptamana.

Astfel, prin comparatie, americanii au ajuns la concluzia ca Big Mac-ul ar fi mai sanatos ca orice alt fel de mancare.

-Doi carnaciori si doua felii subtiri de costita afumata (kaizer)
Continut mediu de carne: 130 grame

- O portie de spaghete bologneze:
Continut mediu de carne tocata: 140 grame

- Doner kebab
Continut mediu de carne de miel: 130 grame

- Shaorma:
Continut mediu de carne de vita/porc : 130 grame

- Un Big Mac
Continut mediu de carne: 70 grame

  • Shaorma, sanatoasa daca renuntam la sosuri

Potrivit nutritionistului Mencinicopschi consultat de gandul.info, shaorma ar fi cel mai sanatos preparat, daca ar fi consumata fara sosuri si fara cartofi. Frigerea carnii pentru kebab se face intr-un mod adecvat, pentru ca atunci cand prepara shaorma caldura vine din lateral. Asta e bine pentru ca grasimea nu cade pe foc, nu se autoaprinde si nu adauga carnii produse cancerigene", indica specialistul.

Citeste si: Alimente nerecomandate pentru o cina tarzie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.