Femeile din comuna clujeana Rasca nu au primit, de 8 Martie, bijuterii sau parfumuri scumpe, nici haine de firma sau buchete de flori. Au primit, in schimb, ceva util pentru gospodariile lor - 45 de vacute de rasa din Irlanda, donatie a unei fundatii in cadrul proiectului "Milk for orphans".

Fundatia Heifer Romania a adus in Romania, in luna ianuarie, 45 de vaci din rasa Holstein Friza donate de fermieri irlandezi. Vacutele au ajuns cu avionul la Timisoara, iar de acolo au fost duse la o ferma din Oradea, unde au stat in carantina, ajungand, joi, cu un TIR, in comuna clujeana Rasca.

Centrul comunei era plin-ochi de sateni veniti cu mic cu mare, cu copii si batrani, sa vada cadoul primit - cele 45 de vaci donate de fermierii irlandezi. In spatele Primariei s-a amenajat un tarc, iar pe margini s-a aruncat fan.

"Totul e pregatit pentru primirea cadourilor de 8 Martie pentru femeile din comuna noastra. E al doilea transport de vaci pe care il primim din partea Fundatiei Heifer, iar rascanii sunt bucurosi", a explicat primarul Ioan Morar, care s-a pregatit sa-i intampine pe oaspeti cu paine si sare, conform traditiei, scrie MEDIAFAX.

Odata cu transportul au sosit la Rasca si ambasadorul Irlandei, Oliver Grogan, si subprefectul de Cluj Vasile Cozma.

"Pentru Irlanda si pentru mine, personal, este o onoare mare sa fim asociati cu aceasta initiativa, de a dona vaci irlandeze femeilor din Rasca. Este un cadou, este foarte important si potrivit ca, de Ziua Femeii, sa oferim aceste animale femeilor din Rasca. Imi place sa cred ca vacile aduse pastreaza o bucatica din Irlanda", a spus diplomatul, in limba romana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.