Barbatii din Serbia stau la cozi pentru a primi socuri electrice aplicate pe testicule, metoda ce constituie un tratament contraceptiv.
Expert in fertilitate, medicul Sava Bojovici, care conduce una din clinicile ce ofera acest tratament, a precizat ca socul electric ii sterilizeaza temporar pe barbati, inducandu-le spermatozoizilor o stare de imobilitate. "Atasam cate un electrod de fiecare testicul si trimitem impulsuri electrice. Acest lucru "paralizeaza" sperma, "adormind" spermatozoizii pe o perioada de pana la zece zile, ceea ce inseamna ca un cuplu poate face sex fara sa se teama de posibilitatea aparitiei sarcinii", a explicat specialistul.

"Aceasta metoda nu ucide sperma definitiv si nu afecteaza sanatatea pacientului", a dat el asigurari. Se pare ca metoda nu implica riscuri, iar un aparat cu baterii, cu ajutorul caruia barbatii s-ar putea steriliza singuri, ar putea aparea in magazine pana la Craciun. Pretul nu a fost inca stabilit.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.