Un vaccin eficient contra dependentei de heroina ar putea fi lansat pe piata peste cinci ani, potrivit ministrului Sanatatii din Mexic.

Ministrul Sanatatii din Mexic, Salomon Chertorivski a anuntat ca guvernul mexican a brevetat un vaccin eficient contra dependentei de heroina, in urma succesului testelor realizate pe soareci. El a mentionat ca descoperirea are implicatii vaste iar urmatoarea etapa va fi testarea vaccinului pe oameni.

"Este un proces care necesita inca cinci ani de munca. Si nu este vorba doar de heroina. L-am patentat pentru ca studiile noastre avanseaza cu rapiditate si in domeniul dependentei de cocaina si metamfetamine", a declarat ministrul mexican, potrivit mediafax.

Vaccinul actioneaza prin provocarea unei reactii imunitare a organismului, care blocheaza intrarea heroinei in sistemul nervos si lipirea acestei substante de receptorii opiozi din creier. In acest fel se reduce impactul actiunii drogului, care are efecte similare cu cele provocate de o doza sporita de endorfine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.