Nevoia a invatat-o sa se descurce. si-a pus imaginatia "la treaba" si in scurt timp a rezolvat problema locuintei. Chiar daca e vorba de una iesita din comun.

De mai bine de un an de zile, argentinianca Roxana Pons Handl, 42 de ani, se descurca de minune in "cuibul" pe care si l-a facut intr-un copac. ii place atat de mult incat, desi i s-a oferit o casa "adevarata", spune ca nu vrea sa se mute din pom. Viata Roxanei n-a fost dintotdeauna subiect de reportaj. Era casatorita, a devenit mama unei fetite si nimic nu parea s-o "arunce" din linistea traiului cu care se obisnuise. A venit insa divortul. A ramas si singura, si pe drumuri, fiind nevoita sa-si paraseasca locuinta.

"Am cautat o vreme o casa unde sa ma mut, dar fara rezultat. N-aveam bani destui. si-atunci, mi-a venit ideea sa-mi fac eu singura un adapost", a povestit Roxana ziarului argentinian "Uno". Un ajutor nesperat i-a venit din partea unei carti. "Era o lucrare foarte interesanta, despre cum poti sa-ti faci un cuib intr-un pom. Parea o idee fantastica, dar am pus-o imediat in aplicare", spune femeia. Cum a procedat? Simplu.

A gasit un copac "zdravan" in orasul Mendoza, in apropierea unei gari dezafectate. si-a facut rost de scanduri, crengi, frunze, paie, le-a "asamblat" conform instructiunilor din carte si cuibul a fost gata. "Iarna mi-a fost cel mai greu, dar am trecut si peste asta", isi aminteste Roxana. Din cand in cand, mananca la o cantina, dar prefera sa-si cumpere singura alimente atunci cand primeste ajutorul social.

Vecinii Roxanei s-au obisnuit cu ciudata "locatara din copac", ba chiar spun ca e o femeie joviala si foarte desteapta. Pare sa se fi obisnuit atat de mult cu locuinta sa, incat a refuzat orice ajutor. "Am vrut sa-i trimitem un medic si un asistent social, dar ne-a spus ca nu se va da jos din copac si ca va trebui s-o coboram cu forta", a spus reprezentantul municipalitatii. "Sunt fericita aici. Nu vreau sa plec", a fost raspunsul Roxanei atunci cand i s-a oferit o casa.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.