O tulpina a unei bacterii care poate provoca o forma rara de pneumonie ce ataca tesutul uman se raspandeste cu rapiditate in Marea Britanie, avertizeaza expertii, care sustin ca bacteria se transmite cu usurinta in randul persoanelor sanatoase.
Tulpina bacteriei MRSA, un microb descoperit recent care se dezvolta cu precadere in spitale unde poate cauza numeroase infectii, a fost numita USA300, fiind identificata pentru prima data in Statele Unite, scrie gandul.info.

  • Cum se raspandeste aceasta bacterie?

USA300 se transmite prin simplul contact cutanat si supravietuieste chiar si pe suprafete solide
, ceea ce creste riscul contactarii bacteriei in locuri publice, precum mijloacele de transport in comun, informeaza dailymail.co.uk

Tulpina este rezistenta la numeroase antibiotice si provoaca abcese si inflamatii ale pielii. In cele mai grave cazuri documentate pana acum, pacientii au murit in urma unor septicemii sau a unei forme de pneumonie care ataca tesutul plamanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.