Iata conversatiile SECRETE ale studentului Mark Zuckerberg in care explica unui prieten cum vrea sa creeze o chestie numita Facebook.

Business Insider publica in premiera o conversatie online purtata in 2003 de Mark Zuckerberg, in care studentul de 19 ani ii explica unui prieten cum vrea sa creeze o „chestie” numita Facebook.

"Nu cred ca oamenii ar intra pe Facebook daca ar sti ca e un site de matrimoniale, cred ca oamenii sunt sceptici in privinta asta. Ma intreb care e solutia ideala”, i se destainuia Zuckerberg prietenului sau din liceu, Adam D’Angelo, cel care avea sa devina director de tehnologie la Facebook.

Zuckerberg spune ca nu stie pe ce sa se concentreze: un site de matrimoniale, care i-a fost cerut de niste absolventi de Harvard, sau ideea lui, „chestia numita Facebook”.

„Facebook ar putea atrage multa lume, daca nu ar fi lansat in acelasi timp ca site-ul de matrimoniale. Daca s-ar intampla asta, cele doua site-uri s-ar anula reciproc si nimeni nu ar castiga. Ai vreo sugestie?”, il intreaba Zuckerberg pe prietenul sau.

„Am putea sa facem ca Universitatea Stanford, un fel de retea de socializare, ca Friendster (n.r. site cunoscut, la acea vreme), ha, ha”, ii da o idee D’Angelo.

„Urasc faptul ca muncesc pentru altii, nu vreau sa am sefi. Cred ca e cel mai bine sa termin Facebook si sa astept termenul limita pana trebuie sa le predau lor (n.r. absolventilor de Harvard) site-ul de matrimoniale. Apoi o sa le spun ca site-ul pe care mi l-au cerut ei nu e la fel de bun precum cel pe care l-am facut eu si ca, daca vor, pot sa mi se alature. Daca nu vor, le zic ca ma ocup si de proiectul lor mai incolo. Crezi ca e prea urat sa fac asta?”, isi intreaba Zuckerberg prietenul.

„Eu zic sa-i lasi balta”, il sfatuieste D’Angelo."

In lunile care au urmat acestei conversatii, purtate in toamna lui 2003, Zuckerberg si doi colegi ai sai de la Harvard au pus pe picioare Facebook, numit pe atunci TheFacebook, care a devenit rapid un succes.

Citeste si:
Europa ar putea rămâne fără Facebook și Instagram. S-a emis un...
Europa ar putea rămâne fără...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.