Se implinesc deja ani de cand tara noastra fabrica si exporta unele dintre cele mai apreciate accesorii si tinute de lux de pe piata internationala a modei. Insa ce nu este stiut este valoarea cu care aceste produse pleaca din Romania si la ce pret se vand din vitrinele marilor magazine.

Dupa haine de blana semnate de mari creatori de moda si accesorii, din mainile muncitorilor nostri ies inclusiv genti de voiaj pentru colectiile Aston Martin si Jaguar, scrie realitatea. Cand ajung in magazin, preturile sunt si de 8 ori mai mari ca atunci cand au iesit de pe poarta fabricii.

In tot acest timp, oamenii care muncesc zilnic pentru capriciile celor bogati isi cumpara haine din China de proasta calitate, iar vanzarile acestor producatori cresc cu 20%.

Unde se produce luxul Made in Romania?

Intr-un atelier de marochinarie din judetul Alba se lucreaza in detaliu, iar fiecare angajat este atent sa nu zgaraie pielea, sa fie cusatura dreapta, iar cataramele sa fie centrate. Din mainile acestor oameni ies posete de sute si chiar mii de euro, care fac parte din colectiile de lux ale unor marci de masini englezesti.

Obiectele trec si de 40 de ori prin mainile croitorilor pana sunt impachetate pentru livrare. Iar fiecare comanda defineste clientul. Italienii prefera culorile vii, nemtii aleg negru si maro, iar britanicii apreciaza nuantele naturale.

"O geanta iese pe poarta fabricii undeva la 100 de euro si poate sa ajunga in marile magazine pana la 600 de euro”, explica Ana Maria Popa, manager exporturi, conform incont.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.