Descopera un top al celor mai cunoscute zvonuri despre cea mai mare retea de socializare din lume.

In viitor vom plati pentru a avea cont pe Facebook

Un prim mit pleaca de la ideea ca nimic nu este gratis pe lumea asta. Astfel, este normal sa se creada ca la un moment dat vor trebui sa plateasca pentru a avea acces la reteaua de socializare, scrie howstuffworks.com De asemenea, un articol publicat in revista Slate, scria faptul ca daca 5% din utilizatorii actuali ar fi de acord sa plateasca 5 dolari pe luna pentru acest serviciu, Facebook ar putea genera milioane de dolari anual doar din aceasta taxa.

Conceptul de Facebook a fost furat

In anul 2004, Facebook, reteaua de socializare care acum se lauda cu 800 de milioane de utilizatori in intreaga lume, era o retea sociala redusa la campusul universitatii Harvard si se numea TheFacebook.com. Pe atunci, Zuckerberg era deja intr-o disputa cu trei studenti care ii cerusera ajutorul pentru a crea o retea de socializare online. Cei trei studenti l-au acuzat pe viitorul CEO ca i-a indus in eroare, atunci cand si-a oferit ajutorul pentru construirea site-ului HarvardConnection.com si ca a preluat apoi ideea in interes propriu. Ulterior, insa, Zuckerberg a castigat procesul intentat de fratii Winklevoss. Chiar si asa, acesta a fost obligat de instanta sa le plateasca celor doi suma de 65 de milioane de dolari.

Reteaua Facebook va fi cumparata

Dupa cum deja stim, Facebook a fost "curtata" de-a lungul timpului de diverse companie. Ce este adevarat, este faptul ca cei de Yahoo i-au oferit lui Zuckerberg un miliard de dolari pentru Facebook, insa acesta decis sa refuze oferta. De asemenea, un an mai tarziu, Facebook a fost evaluat de catre cei de la Microsoft la 15 miliarde de dolari.

Facebook distruge abilitatile sociale

Sunt evidente deja avantajele pe care Facebook ni le ofera, insa, din punct de vedere social, reteaua ne distruge orice fel de abilitate de a interactiona in mod direct cu oamenii. La acest risc sunt predispusi, in special, adolescentii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.