Presedintia daneza a UE a anuntat masuri de reducere a cheltuielilor, in contexul austeritatii din Europa, iar printre acestea se afla si inlocuirea apei minerale cu apa de la robinet, mai putine cadouri pentru demnitari si utilizarea mai frecventa a transportului in comun.

"In Danemarca suntem foarte eficienti in privinta costurilor, asa ca vrem o presedintie eficienta, la un cost scazut", a declarat luni seara ministrul danez pentru afaceri europene, Nicolai Wammen, la o intalnire cu presa la Copenhaga, potrivit portalului EUobserver.

Aratand catre sticlele de apa, Wammen a afirmat: "Este pentru ultima data cand avem sticle de apa pe masa in timpul presedintiei daneze. De acum inainte vom avea doar apa de la robinet", a spus el, conform MEDIAFAX.

Reducerea cheltuielilor legate de cadourile pentru demnitari si utilizarea mai frecventa a transportului public vor face parte, de asemenea, din strategia presedintiei daneze, care vizeaza diminuarea costurilor la numai cateva zeci de milioane de euro.

In comparatie, in a doua jumatate a anului trecut, Polonia a cheltuit 115 milioane de euro in perioada in care a detinut presedintia UE.

O cina organizata luni seara la resedinta premierului danez, Helle Thorning-Schmidt, a aratat ca implementarea strategiei de reducere a costurilor a inceput deja. Vinul danez alb era insotit de carafe cu apa.

Danemarca a preluat din ianuarie presedentia UE pentru o perioada de sase luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.