Dupa imbelsugatele Sarbatori, fiecare dintre noi simte nevoia sau are de gand sa urmeze o cura de detoxifiere. Ce cred specialistii despre populara detoxifiere din ianuarie.

Binecunoscuta cura de detoxifiere din ianuarie, dupa excesele din perioada sarbatorilor, este inutila, cred specialistii. Aceasta, pentru ca este de preferat o solutie pe termen lung in privinta consumului de alcool, adica abstinenta pentru cateva zile pe saptamana, pe tot parcursul anului, nu doar in prima luna a anului.

Potrivit fundatiei caritabile British Liver Trust, dar si specialistilor, renuntarea totala la consumul de alcool pentru numai o luna nu va imbunatati sanatatea ficatului. Acelasi lucru se intampla si in cazul mancarurilor grele si consumului de sucuri carbogazoase.

Aceasta abordare este justificata prin aceea ca aportul total de alcool pe parcursul anului va fi diminuat si ficatul va avea timp sa-si revina in fiecare saptamana. Daca ficatul nu a fost afectat ireparabil, revenirea la starea normala se face foarte rapid, in doar 24 de ore, potrivit specialistilor citati de bbc.co.uk.

Mai rau, abstinenta totala din ianuarie poate da consumatorilor de alcool un fals sentiment de siguranta si impresia ca pot face ulterior excese pe care sa le anuleze printr-o detoxifiere rapida, spune Mark Wright, specialist in bolile ficatului la Southampton General Hospital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.