Americanul Massoud Messkoub, in varsta de 66 de ani, a reusit performanta ca pe parcursul a noua ani sa alerge 50 de curse de maraton in 50 de state.

Messkoub a inceput aceasta "cursa" la 57 de ani, dupa ce si-a incheiat cariera de director in domeniul managementului riscurilor financiare. Pe 28 decembrie anul trecut a terminat cel de-al 50-lea maraton, la Honolulu, indeplinindu-si astfel visul de a alerga cate un maraton in fiecare stat american.

Primul maraton alergat a fost la Philadelphia in octombrie 2002, apoi au urmat celebrele maratoane de la Boston si de la New York si si-a dat astfel seama ca ar putea duce la bun sfarsit cate unul in fiecare stat, potrivit MEDIAFAX.

Sportul face minuni

Massoud a alergat in tot acest timp cu o afectiune severa a spatelui, dobandita in urma unei accidentari cu 20 de ani in urma si care l-a tinut chiar o perioada in scaunul cu rotile. Nu numai ca alergatul nu i-a agravat starea de sanatate, dar l-a adus in cea mai buna conditie fizica in care s-a aflat vreodata.

Urmatorul obiectiv al lui Messkoub este sa alerge cel de-al 70-lea maraton la implinirea varstei de 70 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.