Cercetatorii europeni au creat un ficat virtual pentru a-i ajuta pe chirurgi sa planifice si sa realizeze operatii pe acest organ, aratandu-le cu un grad ridicat de precizie marimea si locul in care se afla tumorile.

Proiectul, denumit PASSPORT (Patient-Specific Simulation and Pre-Operative Realistic Training), a fost realizat de oameni de stiinta si cercetatori din Franta, Germania, Marea Britanie si Elvetia cu fonduri europene, scrie mediafax.ro.

"Ficatul virtual", diferit pentru fiecare pacient, este construit pe baza imaginilor trimise de medicii radiologi catre aplicatia online a programului PASSPORT.

Jurnalul.ro scrie ca gratie acestui program, chirurgii pot sa vizualizeze si sa localizeze mai bine eventualele tumori, iar acest fapt ii ajuta pe chirurgi atunci cand iau decizia de a opera un anumit pacient, au explicat reprezentantii Comisiei Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.