Un vietnamez este operat joi de o tumora ce cantareste 90 de kilograme de catre un profesor american la spitalul France-Vietnam din Ho Chi Minh City, in sudul tarii, a anuntat institutia, citata de AFP.

Operatia, realizata de profesorul McKay McKinnon cu ajutorul a opt medici si asistenti vietnamezi, va dura intre opt si zece ore, a precizat comunicatul emis de spital.

"Este vorba despre o operatie chirurgicala dificila, care prezinta riscuri importante, inclusiv privind viata (pacientului). Sansele de reusita nu sunt decat de aproximativ 50%", a estimat directorul spitalului, doctorul Gerard Desvignes, conform MEDIAFAX.

Tumora lui Nguyen Duy Hai, in varsta de 31 de ani, originar din provincia Lam Dong din centul tarii, s-a dezvoltat de cand acesta avea patru ani, la piciorul drept.

In pofida unei prime operatii pe care a suferit-o in urma cu 14 ani, tumora, desi benigna, nu a incetat sa creasca, ajungand la diametrul de un metru si cantarind 90 de kilograme.

Operatia costa 12.000 de dolari dar va fi suportata integral de grupurile de sustinere locala, potrivit spitalului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.