Liderul cubanez Fidel Castro, in varsta de 85 de ani, care s-a retras de la putere in 2006 din motive de sanatate, "rade" despre zvonurile privind presupusul sau deces, care au aparut luni pe retelele sociale, a afirmat marti un blogger oficial cubanez, citat de AFP.

"Fidel Castro studiaza, analizeaza si rade de zvonurile de pe Twitter. CIA a incercat sa il ucida de peste 700 de ori, iar Twitter urmeaza aceeasi cale", afirma bloggerul Yohandry pe site-ul www.yohandry.com fara alte detalii.

"Greu de ucis": Fidel Castro, record la tentative de asasinat

In general foarte bine informat, Yohandry a facut "o pauza" in cadrul vacantei sale de sfarsit de an pentru a dezminti zvonurile privind starea de sanatate a parintelui Revolutiei cubaneze si afirma ca "2012 va fi un an de mare miscare in Cuba", scrie MEDIAFAX.

Dupa ce problemele de sanatate l-au indepartat de la putere in iulie 2006, Fidel Castro a facut obiectul mai multor valuri de zvonuri, alimentate de secretul oficial care inconjoara starea sa de sanatate.

Retras la domiciliul sau din vestul Havanei, el se consacra scrierii "reflectiilor" sale pe subiecte internationale, publicate de presa oficiala si primeste vizite rare din partea demnitarilor straini. Ultima a fost cea a presedintelui haitian Michel Martelly, la 18 noiembrie.

Cele mai recente fotografii cu el publicate de site-ul oficial Cubadebate dateaza din timpul receptiei organizate la domiciliul sau pentru jurnalistul venezuelan Mario Silva, venit la 8 septembrie pentru a dezminti zvonurile privind starea sa de sanatate.

Televiziunea cubaneza a anuntat luni ca Fidel Castro a trimis scrisori de felicitare si urari pentru 2012 medicilor cubanezi aflati in misiune in Bolivia. El i-a urat vineri "insanatosire grabnica" unui celebru jucator de base-ball local, victima unui accident rutier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.