Compania indiana Bajaj Auto, specializata in productia de ricse motorizate si scutere, a lansat un autovehicul care ar trebui sa concureze cu modelul Nano al rivalilor indieni Tata, cea mai ieftina masina din lume.

Pentru cei ce le scapa definitia ricsai, aflati ca aceasta este o trasurica cu doua roti, trasa de un om, folosita in unele tari din Orient.

Modelul RE60 este primul mijloc de transport pe patru roti dezvoltat de Bajaj si a fost prezentat ca o solutie la poluare si aglomerarea in trafic, potrivit BBC.

Compania nu a anuntat oficial un pret, dar potrivit presei din India RE60 ar putea porni de la 125.000 de rupii (1.800 euro) in timp ce Nano are un pret de circa 141.000 de rupii (2.000 euro), scrie MEDIAFAX.

Bajaj este al doilea mare producator de vehicule cu doua roti din India si lider la nivel mondial pe piata vehiculelor cu trei roti, scrie BBC.

"La Bajaj Auto consideram ca oamenii acestei planete merita ceva mai rapid si mai bun. Prin RE60 consideram ca oferim o solutie excelenta pentru provocarile legate de mobilitate, rezultate din urbanizarea rapida a Indiei", a declarat directorul operational, Rajiv Bajaj.

Cum va arata masinuta?

Masina, cu un motor de 200 de centimetri cubi, parcurge 35 de kilometri cu un litru de benzina si va avea o viteza maxima de 70 de kilometri pe ora. Modelul va fi pus in vanzare in acest an.

Grupurile Renault si Nissan, care au lucrat cu Bajaj la dezvoltarea unei masini foarte ieftine, vor decide in urmatoarele zile daca vor coopera la proiectul RE60.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.