Phenianul le-a ordonat nord-coreenilor sa nu poarte nici caciula, nici manusi la funeraliile liderului lor la 28 decembrie, in pofida temperaturilor foarte scazute, pentru a avea acelasi comportament ca mostenitorul dinastiei, a anuntat marti un cotidian sud-coreean, citat de AFP.

Cu o zi inainte de funeraliile nationale ale lui Kim Jong-il, autoritatile din capitala au avertizat populatia ca Kim Jong-un, fiul si succesorul defunctului, "va escorta sicriul generalului cu mainile goale (si capul descoperit)", potrivit Daily NK.

Civililor le-a fost interzis sa poarte manusi, caciula sau fular, inclusiv in caz de ninsoare
, adauga cotidianul. Redactat de refugiatii nord-coreeni, Daily NK este in general bine informat in legatura cu situatia din aceasta tara.

Autoritatile au avertizat ca "in spatele fiecarui rand, se afla cineva care supraveghea", adauga acesta, conform MEDIAFAX.

Temperaturile au coborat pana la minus 9 grade la 28 decembrie, potrivit serviciului sud-coreean de meteorologie. Sute de mii de civili si militari s-au aliniat de-a lungul bulevardelor Phenianului pentru a saluta cortegiul funerar timp de peste trei ore, pe ninsoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.