Dovada clara ca una dintre cele mai mari legende ale Pamantului este adevarata se afla ascunsa intr-o manastire budista din Himalaya.

Peretii monumentului sunt plini de picturi ce infatiseaza drumurile dificile prin care se ajunge la manastirea izolata dintre munti. Multe dintre imagini il infatiseaza pe legendarul Yeti, scrie DailyMail.co.uk.

Pana acum nimic special, insa, intre acei pereti era ascunsa de catre calugarii locului o mana aproape putrezita pe care o tineau ca talisman.

Un deget din aceasta mana a fost analizat de specialisti. Potrivit acestora, degetul ar face parte dintr-o serie de fosile ramase din Pleistocen (intre acum 2.5 milioane de ani si 11.700 de ani) ce apartin unei creaturi denumite Gigantopithecus, sau "Marea Maimuta" ce a disparut de pe Pamant acum 300.000 de ani.

Chiar daca povestile despre Yeti se transmit din generatie in generatie in Nepal, oamenii de stiinta insista ca acest deget apartine unui animal disparut si nu de la "omul urs" sau Yeti.


Sursa foto: DailyMail.co.uk


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.