Vezi ce descoperiri au mai facut oamenii de stiinta.

Mancand mai putin tineretea creierului poate fi mentinuta pentru mai mult timp. Cercetatorii au studiat aceasta ipoteza pe soareci, dupa ce au descoperit ca organismele acestor animale au secretat o molecula care joaca un rol esential in buna functionare a celulelor cerebrale.

Studiul a fost publicat de curand in revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Molecula respectiva, denumita CREB1, este responsabila cu activarea unui numar mare de gene asociate cu longevitatea si cu sanatatea creierului, a declarat coordonatorul acestui studiu Giovambattista Pani de la Institutul de patologie generala din cadrul Universitatii catolica Sacre Coeur din Roma.

Speram sa gasim o modalitate de a activa CREB1 cu ajutorul unor noi medicamente, pentru a mentine creierul tanar, fara a reduce aportul de calorii”, spune el, citeaza Daily Mail.

Atunci cand animalul consuma doar 70% din hrana pe care o primea in mod normal intr-o zi, simte efectele restrictiei calorice. Numeroase experimente au demonstrat ca o astfel de reducere a alimentatiei prelungeste viata animalelor de laborator.

Soarecii supusi testelor de acest gen nu devin obezi si nici nu se imbolnavesc de diabet, iar functiile cognitive se imbunatatesc. Ei au o memorie mai buna, sunt mai putin agresivi si nu dezvolta simptomele maladiei Alzheimer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.