O colectie de fotografii alb-negru, care ii are ca personaje principale pe nazisti aflati in Norvegia, inainte de holoscaust, a fost descoperita si a fost scoasa la licitatie pe 15 decembrie.

Imaginileii arata pe soldatii germani petrecand, simtindu-se bine la picnicuri si petreceri, cu doar cateva luni inainte de producerea masacrului care a socat o lume intreaga. Desi imaginea nazistilor este aceea de criminali, se pare ca ei erau niste fiinte vesele, se distrau in baruri etc.

“Acesta este un album important si unic. Fotografiile slabesc ideea ca nazistii erau niste criminali violenti”, considera Chris Albury, de la Dominic Winter Auctioneers of Cirencester, Glocestershire, citeaza DailyMail.

Albumul se numeste “Wish the Reichskommissar North Norway and Finland 10-12 July, 1942” si contine 375 de fotografii imprimate pe 62 de pagini. Pe langa imaginile in care nazistii se distreaza, au fost gasite si cateva de la intalnirile oficiale.

Vezi mai multe imagini aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.