Vezi ce descoperire au facut oamenii de stiinta.

Oamenilor le este mai greu sa constientizeze cat de mult beau, atunci cand asculta muzica data la maxim, spun cercetatorii de la Universitatea Portsmouth din Marea Britanie.

In aceste conditii, “alcoolul pare sa aiba un gust mai dulce. Din moment ce oamenii au o preferinta innascuta pentru dulciuri, aceasta descoperire ofera o explicatie plauzibila pentru faptul ca oamenii consuma mai mult alcool in medii zgomotoase”, sustine dr. Lorenzo Stafford.

Studiul a fost realizat la o scara redusa, insa are implicatii majore pentru cei care obisnuiesc sa consume alcool in medii zgomotoase.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 68 de femei si 11 barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 20 de ani, care obisnuiesc sa bea constant si carora li s-au oferit mai multe bauturi alcoolice, de diverse grade de tarie. Unii au ascultat muzica de club la un nivel asurzitor, iar altii au fost lasati in liniste.

“Subiectii care au fost distrasi au considerat bauturile consumate mai dulci decat sunt acestea in realitate”, a declarat cercetatorul, citeaza Daily Mail.

Este de la sine inteles ca oamenii consuma mai mult alcool atunci cand ies in cluburi, insa este important ca oamenii sa inteleaga de ce se intampla acest lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.