Aceasta metoda se bazeaza pe imagini si este foarte simpla. Vezi ce propun ei.

Un nou studiu publicat in jurnalul Science sugereaza ca oamenii se vor putea folosi de „tehnologia creierului” pentru a invata diverse activitati precum cantatul la pian, pentru a reduce stresul sau pentru a lovi o mingie cu putin efort. Ceea ce oamenii de stiinta propun este asemanator cu ceea ce am avut in Matrix, scrie NSF.gov.

Experimentele au fost conduse de Universitatea din Boston, SUA, si Laboratoarele computationale de neurostiinta ATR din Kyoto, Japonia, si au revelat ca prin cortexul vizual al unei persoane, cercetatorii pot folosi imagini prin rezonanta magnetica pentru a induce tipare in activitatea cerebrala care sa se potriveasca unor stari anterioare cunoscute, imbunatatind astfel performantele pe sarcini vizuale.

Ganditi-va numai la o persoana care se afla in fata calculatorului, timp in care activitatea sa cerebrala este modificata in asa fel incat sa se asemene celei unui atlet de performanta sau incat sa se recupereze in urma unui accident sau a unei boli. Oamenii de stiinta cred ca in viitor aceasat metoda va fi posibila.

„Ariile vizuale ale adultilor se pot adapta invatarii folosind perceptori vizuali”, spune Takeo Watanabe, neurolog si autor al proiectului de la Universitatea din Boston.

Ei au descoperit ca imaginile sunt construite graduat in creierul unui om, prima oara aparand liniile, apoi marginile, formele, culorile si miscarea in zonele vizuale. Creierul umple apoi cu detalii golurile, facand ca mingea rosie sa arate ca o minge rosie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.