Discovery Magazine prezinta povestea incredibila a tribului Agta din Filipine, unde un sfert dintre barbati au fost muscati de serpi gigantici, de-a lungul vietii lor.

Thomas Headland, un cercetator american, a trait 24 de ani printre membrii grupului si este cel care a dezvaluit cate putin din viata tribului. El isi aminteste ca prima oara cand a vazut un sarpe gigant a fost in drum spre toaleta. „De trei sau de patru ori am vazut cum serpii uriasi au venit in tabara si au ucis mai multe gaini. La un moment dat, un bastinas a vazut un sarpe incolacit in jurul cainelui lui si l-a omorat cu maceta.”, citeaza Discovery Magazine.

El povesteste despre pitonul reticular, cea mai mare specie de serpi din lume. Aceasta specie de piton poate masura pana la 7 metri lungime, poate cantari 75 de kg si poate inghiti un porc intreg.

Cercetatorul american a aflat ca dintre cei 600 de membri ai tribului, 26% dintre barbati si 2% dintre femei au fost muscati de pitoni. Doi barbati au fost atacati de doua ori, iar 11 dintre ei au ramas cu rani grave. In ultimii 39 de ani doar 6 oameni si-au pierdut viata in aceste atacuri.

Fiecare barbat din acest trib a ucis cel putin un sarpe in viata lui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.