Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a inclus dragostea in registrul maladiilor, fiind considerata o tulburare mintala.

Cercetarile din ultima vreme, una desfasurata de americanii de la Universitatea Rutgers si alta de un grup de la oameni de stiinta mexicani, arata ca dragostea si relatiile de durata au o influenta determinanta asupra starea sanatatii omului.

"Tot ce are loc in creier, tot ceea ce se intampla plecand de la dragostea romantica are o explicatie chimica", a spus un antropolog de la Universitatea Rutgers, Helen Fisher, relateaza realitatea.net.

Ea provoaca dependenta, la fel ca drogurile, alcoolul sau jocurile de noroc, cat si schimbari bruste ale dispozitiei, insomnie, impulsivitate, dureri de cap si chiar reactii alergice.

Dragostea nu poate dura mai mult de patru ani, cred specialistii mexicani, care considera ca starea mentala a unei persoane indragostite poate fi comparata cu cea a unei persoane care sufera de o boala psihica grava, potrivit evz.ro.

Astfel, expertii Organizatiei Modiale a Sanatatii (OMS) afirma ca dragostea are simptome ca orice alta boala psihica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.