Cel putin asta sustin cercetatorii. Ei propun o solutie foarte simpla, dar foarte eficienta. Vezi ce recomanda ei.

Acest leac propune doar un minut de activitate fizica zilnic ar putea preveni diabetul, sustin cercetatorii.

Cei care merg pe bicicleta (chiar si pe cea medicala) de trei ori pe saptamana depun atat de mult efort incat ar putea preveni si trata diabetul de tip II.

Cercetatorii de la Universitatea Bath si-au rugat voluntarii sa dea sprinturi pe bicicleta de cate 20 de secunde pe zi, de trei ori pe saptamana. Dupa 6 saptamani, ei au descoperit o imbunatatire de 28% a capacitate de secretie a insulinei.

Diabetul de tip II se declanseaza atunci cand nivelul insulinei din sange ajung la un procent foarte mare, de cele mai multe ori cauza fiind sedentarismul.

Diabetul poate afecta inima, rinichii, ochii, iar tratamentele de ingrijire sunt foarte costisitoare.

Exercitiile regulate ajuta la imbunatatirea nivelul insulinei din sange, insa un stil de viata agitat si lipsa motivatiei fac ca 66% din populatie sa nu reuseasca sa faca cele 30 de minute de miscare o data la cateva zile.


Muschii nostri au depozite de zahar, numite glicogen, pentru a-l folosi atunci cand facem miscare. Pentru a reface aceste depozite, muschii iau zahar din sange”, a explicat doctorul Niels Vollaard, cel care conduce acest studiu. Tot el a mai adaugat ca „acest proces este total nou. Pana acum nimeni nu a mai venit cu un program atat de simplu si scurt care sa aduca atatea beneficii sanatatii noastre.”, citeaza Daily Mail.

Aceste tipuri de exercitii nu sunt recomandate pentru slabit din cauza duratei lor scurte, insa s-a demonstrat ca ajuta la imbunatatirea conditiei fizice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.