Vezi cine a fost prima persoana care a trimis un sms si ce scria in el.

Saptamana aceasta, SMS-ul implineste 19 ani. Prima persoana care a scris si trimis un mesaj este un inginer din Marea Britanie.

Numele lui este Neil Papworth, si avea 22 de ani la vremea respectiva. El lucra pentru compania franco-britanica de IT, Sema Group. El s-a folosit de computer pentru a trimite mesajul prin reteaua Vodafone, si l-a trimis colegului lui, Richard Jarvis, care avea un mobil Orbitel 901, scrie Daily Mail.

Primul mesaj continea textul “Merry Christmas” (Craciun Fericit). De atunci, textele scrise au cuprins intreaga lume. Numai in 2010, sms-urile au generat 114.6 miliarde de dolari, iar in 2011 au fost trimise aproape 8 trilioane de mesaje. Impresionant, nu?

Chiar daca au avut un inceput lent, ele au inceput sa fie folosite in scop comercial in 1993 in Finlanda si Suedia.

Cei mai impatimiti utilizatori ai sms-ului sunt filipinezii, care trimit in medie 27 de mesaje pe zi. In lume, in fiecare minut, sunt trimise in jur de 15 milioane de sms-uri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.