Iarna are un efect nefast asupra ochilor femeilor, facandu-i sa para cu aproape 5 ani mai batrani, sustin cercetatorii.

Expertii au studiat ochii a peste 5.000 de femei pe tot parcursul celor patru anotimpuri si au descoperit ca pungile sau cearcanele de sub ochi sunt mai pronuntate in sezonul rece.

Procesul este o cauza a lipsei de soare si consta in deschiderea pielii la culoare – cearcanele iesind astfel in evidenta. Nivelul ridicat de oboseala inregistrat iarna cauzat de nivelul scazut de vitamina D din organism (generata de corp datorita expunerii la soare), deci si a nivelului scazut de serotonina, face ca zona ochilor sa para mai batrana decat este de fapt.

„Mai multi oameni de stiinta au inceput sa faca legatura intre vitamina D si K si aparitia cearcanelor, mai ales atunci cand vorbim si despre oboseala si un sistem imunitar slabit”, spune doctorul Mark Binette, specialist anti-imbatranire, citeaza Daily Mail.

Cearcanele reprezinta una din cele mai intalnite probleme ale pielii, si sunt cauzate de mici vase capilare din care se scurge sange sub suprafata pielii. Odata ce acest sange incepe sa se oxideze, capata acea culoare inchisa, asemeni unei vanatai. Ele sunt mai vizibile in timpul iernii din cauza lipsei de soare si a bronzului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.